Dit is wat we doen

Paardrijden met EquiZone is meer dan alleen les. Het is een programma waarmee je gaat leren hoe je de rest van je leven probleemloos kunt paardrijden. We vertellen je graag hoe we dat doen.

Paardrijles

Persoonlijke begeleiding, een mens en diervriendelijke manier van rijden en duidelijke vooruitgang. Dat is hoe we je kunnen helpen nog beter te gaan paardrijden. Dat doen we samen, met een combinatie van regelmatig lessen en tussen de lessen door zelf oefenen. Je leert op een leuke en uitdagende manier je paard probleemloos te rijden met als resultaat een soepel en ontspannen paard.

Longeren

Longeren is een prima manier om je paard afwisseling te bieden en tegelijk te verbeteren. We kunnen je leren je paard te longeren aan de enkele en dubbele longe en je tevens helpen dit op een ontspannen en gevarieerde manier te doen. Longeren als onderdeel van je totale training is bijzonder effectief.

Houding en zit

Het is best moeilijk te voelen wanneer je echt recht en goed in balans op je paard zit. Op een niet ontspannen en niet rechtgericht paard is dit ook bijna onmogelijk. Als onderdeel van het lesprogramma besteden we hier veel aandacht aan. We maken video opnamen die we gebruiken om te analyseren hoe je het beste je houding en zit kunt verbeteren.

Coaching

Heb je een onplezierige ervaring gehad met paarden, wil je na jaren weer opstappen of mis je een stukje (zelf)vertrouwen? Dan is coaching echt iets waar je wat aan hebt. Stap voor stap helpen we je met alles wat je moeilijk of lastig vindt zodat je het niet alleen hoeft te doen. We houden letterlijk en figuurlijk je hand vast tot je het niet meer nodig hebt en ook jij probleemloos kunt paardrijden.

Herken je dit?

Dan kunnen we je zeker helpen!

  • Ongelijke aanleuning
  • Niet nageeflijk
  • Bit links of rechts vastpakken
  • Zwaar op de hand en niet voorwaards
  • Hoofd kantelen of schudden
  • Moeite met aanspringen in galop
  • In verzet komen als je iets vraagt