Hallo, ik ben Monique Tolk en ik ben trotse eigenaar van een Friese ruin Tjebbe. Hij is nu 18 jaar oud en ik rijd volop met hem.

Het is een super leuk en lief paard maar hij heeft een moeilijke rug. Zijn rug Is doorgezakt en wordt een weke rug genoemd. Dat maakte het voor mij vroeger heel lastig om hem te trainen.

Hij drukte standaard zijn rug weg en had altijd last van zijn si-gewricht en van zijn bekken. Om hem toch te kunnen blijven rijden had ik de chiropractor met grote regelmaat nodig om hem weer los te maken. Dan konden we weer even verder en als hij moeilijk ging lopen dan wist ik weer hoe laat het was… Een duur grapje maar voor je paard doe wil je toch het beste!

Toen leerde ik jacqueline kennen en heb nu al sinds 2012 les van haar. Ik heb echt heel veel van haar geleerd. Vooral het goed voelen wat je aan het doen bent. Ik weet nog goed dat ze me de eerste les vertelde dat ik scheef op mijn paard zat. Nou, naar mijn mening zat ik toch echt recht, haha.Nu voel ik heel goed als Tjebbe me niet recht draagt of ik niet recht zit. Het voornaamste is dat ik nu precies weet wat ik daaraan moet doen zodat ik hem in goede balans kan laten lopen.

Ook voelde ik vroeger echt niet of mijn paard één teugel meer aannam dan de andere. Nu merk ik dat meteen. Ik ben zoveel meer gaan voelen en een veel betere amazone geworden dan ik ooit had durven dromen. Ik voel me een echte trainster van mijn paard want hij is super gezond. Hij loopt zo lekker ontspannen door zijn lijf en hij is veel rechter en sterker geworden in zijn spieren. Hij gebruikt gewoon zijn lijf nu optimaal.

De laatste jaren komt onze chiropractor nog maar één keer per jaar. Gewoon voor controle. Check check dubbel check want eigenlijk weet ik al dat het goed gaat. Met zijn si gewricht en bekken gaat het super goed! Zijn rug blijft week maar we hebben het goed onder controle. De focus moet blijven liggen in onze lessen en training op het sterk houden van zijn rug.

Op deze manier hoop ik nog jaren met Tjebbe in de bak, door het bos en op het strand te kunnen rijden. Wij vinden de lessen van Jacqueline heel leerzaam en leuk en we hebben er altijd veel zin in.

Deel dit bericht en Like ons op Facebook, zo groeit de community, blijf je op de hoogte van nieuwe artikelen en bereiken we meer mensen. Gebruik de Facebook knop onder dit bericht om te delen en vergeet niet de EquiZone Facebook Pagina te bezoeken!